Galerie Oocker
Home | Kunstenaars | Galerie | Verhuizing | Budel | Nieuwsbrief | Contact
Info - Jeroen Paulussen

Jeroen Paulussen

Na 20 jaar actief te zijn geweest in de financiële wereld werd het tijd voor Jeroen Paulussen om wat anders te gaan doen. Al vanaf zij jeugd had Jeroen een grote belangstelling voor tekenen. Mede door het gegeven dat zijn moeder en oudste zus beiden de Rietveld Academie te Amsterdam hebben doorlopen. Hij kwam in contact met Henk Huig die gedurende vele jaren doceerde op de Rietveld Academie en sloot zich aan bij de schildersgroep Veronese te Amsterdam. Drie jaar lang iedere maandag tekenen en schilderen wierp zijn vruchten af hetgeen resulteerde in prachtige stillevens. Geïnspireerd door de oude meesters en met behulp van de klassieke schildertechniek is hij in eerste instantie begonnen reproducties te maken van o.a. P. Claesz, J. Vermeer, Caravaggio en A. Mignon. Daarna ontwikkelde hij inmiddels zijn eigen stillevens volgens de leer van de oude meesters, en is zijn uitdaging om de oude technieken meer en meer in zijn werk toe te passen. De  voorkeur is om bloemstillevens te creëren. Het maken van een compositie en het tekenen van de afbeelding vergen veel concentratie. Het uitdenken en tekenen van een compositie neemt vaak zoveel tijd in beslag als het schilderen zelf. Hij concentreert zich op het gedetailleerd uitwerken van het schilderstuk. De enorme gedetailleerdheid is duidelijk waarneembaar in zijn onderwerpen. Van olieverflaag tot olieverflaag ontwikkelt het schilderij zich soms tot een welhaast hyperrealistisch resultaat.

← Home

!! Nieuw adres: broekkant 9 in Budel !! we exposeren nieuwe landschappen van Di Fazio en bronzen beelden van Erik Goede en Dirk de Keyzer

Open: zaterdag en zondag van 13 - 17 uur - u kunt de galerie ook doordeweeks na afspraak vrijblijvend bezoeken. 

De collectie van Galerie Oocker omvat een select aantal nationale en internationale kunstenaars verbonden door een visie van authenticiteit en vakmanschap.