Galerie Oocker
Home | Kunstenaars | Galerie | Verhuizing | Heusden | Nieuwsbrief | Contact
Info - Hans Kanters

Hans Kanters

Hans Kanters 1946 NL

Hans Kanters is een van Nederlands grootste surrealisten. Hij is een autodidact, wat als resultaat heeft dat hij een zeer persoonlijke stijl heeft. Ook de technische kant van zijn werk heeft hij zelf ontwikkeld. Hans Kanters laat zien, dat zijn dat hij zijn fantasie op een zeer realistische manier kan verbeelden. Zijn werk door de jaren heen laat een duidelijk lijn zien, ondanks de diversiteit in zijn schilderijen. Wat ook opvalt is dat zijn werk direct herkenbaar is als van zijn hand.   In zijn werk legt hij vaak de nadruk op humor, ironie, tederheid en frustratie, die hij probeert over te brengen aan de kijker. Zijn schilderijen met verbazende en bizarre thema’s uitgebeeld in talloze details is uitermate fascinerend. Het technisch niveau is op een hoogstaand peil. Wie het werk van Hans Kanters goed in zich opneemt zal ook een verhaal ontdekken.

Museum Jan van der Togt exposeert een vaste collectie van zijn werk. Hij exposeerde verder in Nederland, België, Frankrijk, Griekenland, Zwitserland, Amerika en Japan. Ook was hij present op toonaangevende beurzen zoals de TEFAF. PAN en de Kunstmesse in Bazel.

← Home

! We verhuizen eind november - zie hierboven onder Verhuizing !

Open: zaterdag en zondag van 13 - 17 uur en na afspraak / and by appointment 

De collectie van Galerie Oocker omvat een select aantal nationale en internationale kunstenaars verbonden door een visie van authenticiteit en vakmanschap.